B2P (Gel & Ecoball)

Technische innovatie ten top.

CONCEPT

B2P, from bottle to pen, of van fles tot pen

Bij PILOT zijn we voortdurend aan het vernieuwen om onze pennen steeds milieuvriendelijker te maken. De focus van al onze initiatieven is om BETER TE SCHRIJVEN MET MINDER, met als doel de ecologische impact van onze productie te verkleinen en tegelijk onze normen voor kwaliteit en innovatie te behouden.


In 2006 bracht Pilot het B2P-assortiment op de markt, pennen die voor minstens 86% gemaakt zijn van gerecycleerde plastic waterflessen. In 2021 zetten we ons "Van fles tot pen"-beleid nog verder door. Als wereldprimeur zal ons B2P-assortiment gedeeltelijk uit plastic afval bestaan dat op stranden werd ingezameld. Om dit afval op te halen, werken we samen met Terracycle, de wereldleider in recycling.

Technische innovaties

De B2P-rollerpen met gel-inkt van Pilot is voor 89%* gemaakt uit gerecycleerd plastic, afkomstig van teruggewonnen PET-plastic van drankflessen. De soepel schrijvende gel-inkt zorgt voor een schrijfervaring waarbij je over de pagina glijdt.

Bovendien bestaat de houder van de B2P niet uit plastic voor eenmalig gebruik, want de pen is navulbaar, waardoor je de hele pen na gebruik niet hoeft weg te gooien en daardoor ook geld bespaart.

Sinds de introductie van de B2P zijn meer dan 7 miljoen plastic
flessen gerecycleerd om er B2P-pennen van te maken**. Dat is een
heleboel plastic dat anders misschien op de vuilnisbelt of in de
oceanen van Europa terechtgekomen was.

In 2021 breidt ons assortiment uit met de B2P Ecoball. De B2P
Ecoball balpen is voor 86,64%* gemaakt van gerecycleerde plastic
flessen, waarvan 2,5%** gerecycled oceaanplastic.

Deze intrekbare, navulbare balpen zorgt voor een uitzonderlijk
schrijfcomfort dankzij een soepel vloeiende inkt verkrijgbaar in de
kleuren zwart, blauw, rood en groen. Een effectieve, leuke en zeer
innovatieve manier om bij te dragen aan de strijd tegen de vervuiling
van de zee.

Begreen assortiment

Dingen op een meer verantwoorde manier beter maken staat al lang centraal in onze initiatieven en ons onderzoek. In 2006 bracht Pilot het BEGREEN-assortiment op de markt: een milieuvriendelijk ontworpen assortiment met producten die voor 85% navulbaar zijn en voor ten minste 70% gemaakt zijn van gerecycleerd plastic. Deze baanbrekende aanpak heeft van PILOT de 1e fabrikant ter wereld gemaakt die milieuvriendelijkere schrijfinstrumenten aanbiedt.

Ontdek het BEGREEN-assortiment balpennen, rollerpennen met gelof vloeibare inkt, markers...

* Taux de matière recyclée hors consommables (cartouches, encre, recharge ou mines) et hors packaging.

CO2-gecompenseerde
producten

Sinds oktober 2021 zijn alle pennen die in de Europese fabriek van Pilot in Frankrijk (74) worden gemaakt, CO2-
gecompenseerd. Dit betekent dat Pilot zijn CO2-uitstoot compenseert door een gecertificeerd koolstofcompensatieproject te steunen, en zo zijn producten en diensten klimaatneutraal maakt.

PILOT heeft daarom besloten om "Clean Oceans Plastic Bank Worldwide" te steunen en te financieren via een samenwerking met Climate Partner. Er komt elk jaar tussen 8 en 12 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht en 70% van dit afval zinkt naar de zeebodem, waar we het gewoonlijk niet kunnen opruimen.
De oplossing is plastic te verzamelen voordat het in de oceanen terechtkomt.

Aanmelden