Schrijven van de wereld
van morgen.

De bescherming van het milieu is een belangrijke uitdaging die al lang richting geeft aan onze acties en ons denken. Bij PILOT innoveren we voortdurend, terwijl we ons op lange termijn inzetten om onze impact op de planeet te beperken. Het aanpassen van onze schrijfwaren om ze steeds milieuvriendelijker te maken is een technologische en menselijke uitdaging.

Alles wat we doen leidt ons - samen met u - naar een nieuwe wereld.

Meer dan een filosofie, illustreert de uitspraak "WRITE BETTER WITH LESS" onze wens om de ecologische impact van onze productie te verminderen met behoud van onze normen voor kwaliteit en innovatie.

Deze jarenlange inzet is beloond met de toekenning van de zeer selectieve EMAS-certificering en de ISO 14001-norm. Trots op deze erkenning zetten we onze inspanningen voort door middel van een actieplan gebaseerd op 4 essentiële pijlers, onze 4 V's.

Recycleer
Het gebruiken van zoveel mogelijk gerecycleerd plastic. 

Verminderen
Het gebruik van plastic systematisch beperken

Hervullen
Meer hervulbare pennen ontwikkelen

Verzamelen

Vandaag schrijven voor de projecten van morgen

Voor meer informatie.

De 4 pijlers.
De 4 pijlers.

Recycleer.

Gebruik zoveel mogelijk gerecycleerd plastic

Het winnen van de grondstoffen die nodig zijn voor de productie van plastic is verantwoordelijk voor 77,8% van de koolstof voetafdruk van een pen. Daarom geven we sinds 2006 prioriteit aan het gebruik van gerecycleerd plastic bij de productie van onze schrijfinstrumenten.
Deze optimalisatie van onze productieketen vermindert de CO2-impact van de betreffende producten met 19% tot 57%.

Hervullen.

Meer hervulbare pennen ontwikkelen

Wist je dat meer dan 60% van onze producten navulbaar is?

Deze ontwikkeling in de levensduur van onze producten heeft er ook voor gezorgd dat onze gebruikers anders zijn gaan consumeren. Het is een eenvoudig, economisch en ecologisch gebaar om hetzelfde product meerdere keren te gebruiken in plaats van het weg te gooien.

Door een B2P pen bijvoorbeeld 3 keer opnieuw te vullen, kun je de CO2-impact met 37% tot 71% verminderen in vergelijking met het gebruik van 4 pennen afzonderlijk*.

Verminderen.

Het gebruik van plastic systematisch beperken.

De huidige regels van commercialisering dwingen ons om onze pennen te verkopen in verpakkingen die onvermijdelijk wegwerpbaar zijn.

Sinds 2010 hebben we de hoeveelheid nieuw plastic in onze verpakkingen met meer dan 80% verminderd door gerecycleerd plastic en FSC-gecertificeerd karton te gebruiken. Sinds 2020 zijn we zelfs nog verder gegaan..

Ons BEGREEN-assortiment is verkrijgbaar in 100% recycleerbare kartonnen verpakkingen. Ons gehele e-commerce assortiment is verpakt in flowpacks van 100% recyclebaar papier. Al onze logistieke verpakkingen zijn ontworpen om de hoeveelheid lege ruimte te beperken en zijn FSC-gecertificeerd.

Verzamelen.

Vandaag schrijven voor de projecten van morgen.

Elk jaar wordt 8 miljoen ton plastic terug in zee gegooid. Deze trieste realiteit verplicht ons om nog verder te gaan in onze acties voor het milieu en daarom zijn we partner van The SeaCleaners, een vereniging die zich inzet voor de strijd tegen plastic in zee.

Sinds 2019 steunen we hun Manta-project, een schip dat ontworpen is om drijvend afval te verzamelen en te behandelen voordat het uiteenvalt in microdeeltjes.
Op grotere schaal actie ondernemen om de oceanen te beschermen past perfect bij onze waarden en geeft betekenis aan het werk dat we al jaren doen.

Voor meer informatie :  https://www.theseacleaners.org/

Wist je dat?

We werken al meer dan 10 jaar aan het verminderen van de impact van onze activiteiten. In 2006 lanceerden we ons BEGREEN assortiment eco-ontworpen producten, 85% navulbaar en gemaakt van minimaal 70% gerecycled plastic, waarmee we de eerste fabrikant ter wereld zijn die schrijfwaren aanbiedt die meer rekening houden met het milieu.

Deze toewijding aan eco-verantwoordelijkheid motiveert en inspireert al onze teams. Van het ontwerp tot de verkoop van onze producten steken we al onze energie in het minimaliseren van onze impact op het milieu.

In het belang van transparantie kunnen onze milieudoelstellingen en resultaten hier worden geraadpleegd.

Controleren, meten, betrekken.

Bij PILOT doen we er alles aan om industriële risico's te voorkomen en alle vormen van vervuiling in verband met onze activiteiten te beperken. Er worden voortdurend studies uitgevoerd om ervoor te zorgen dat onze fabrieken zo weinig mogelijk energie verbruiken: water, gas en elektriciteit.

Alle producten die in Europa worden verdeeld, komen uit PILOT-fabrieken. Dit stelt ons in staat om elke fase in de productie van onze producten te controleren, rekening houdend met hun impact op het milieu.

Onze visie op het milieu heeft alleen zin als iedereen die deelt, en we zijn er dan ook trots op dat 100% van onze medewerkers onze milieuaanpak steunt.  

We zorgen er ook voor dat onze externe partners onze waarden en overtuigingen delen. Onze distributeurs en consumenten worden altijd geïnformeerd over onze milieudoelstellingen en -resultaten via een milieuverklaring.

Omdat één goed idee  
alles kan veranderen.

Onze ingenieurs en R&D-afdelingen zijn de tovenaars. Ze innoveren voortdurend om het gebruik van nieuwe grondstoffen te verminderen.

Sinds 2020 worden onze 2 bestsellers, FriXion en G-2, gemaakt van minstens 50% gerecycleerd plastic, nog een bewijs van onze vastberadenheid om effectieve actie te ondernemen.

Het recycleren van plastic waterflessen om er pennen van te maken is een ander technologisch hoogstandje en is al sinds 2006 het verhaal van ons B2P assortiment.

In 2021 gaan we nog een stap verder, want voor het eerst ter wereld zal ditzelfde B2P assortiment naast gerecycleerd plastic van flessen ook plastic afval van stranden bevatten. Het is een innovatief initiatief waarmee we ons steentje bijdragen aan de strijd tegen oceaanvervuiling.

Nog een stap naar uitmuntendheid op milieugebied

Vanaf oktober 2021 worden alle pennen die worden geproduceerd in de Europese fabriek van Pilot, gevestigd in Frankrijk (74), CO2-gecompenseerd. Dit betekent dat Pilot zijn CO2-uitstoot compenseert door een gecertificeerd CO2-compensatieproject te ondersteunen, waardoor zijn producten en diensten klimaatneutraal worden. 

PILOT heeft daarom besloten om de Clean Oceans Plastic Bank Worldwide te ondersteunen en te financieren via een partnerschap met Climate Partner. Elk jaar belandt er tussen de 8 en 12 miljoen ton plastic in onze oceanen en 70% van dit afval zinkt naar de zeebodem waar het onwaarschijnlijk is dat we het kunnen opruimen. De sleutel is om het plastic te verzamelen voordat het in de oceanen terechtkomt! Dit is precies de missie van het "Plastic Bank" project: voorkomen dat plastic afval in de oceanen terechtkomt.

Als verder bewijs van onze voortdurende inzet om de ecologische impact van ons bedrijf te verminderen, hebben veel van onze dochterondernemingen - Pilot Pen Company (UK) Ltd, NYKOR (Pilot Pen Italië), Pilot Pen Nordics, Pilot Pen Deutschland (GmbH), Pilot Pen France - zich ertoe verbonden een klimaatneutraal bedrijf te zijn. Dit betekent dat ze hun uitstoot van broeikasgassen hebben berekend en voortdurend op zoek zijn om deze te verminderen en onvermijdelijke emissies te compenseren door middel van koolstofcompensatieprojecten.

F.A.Q

Onze assortimenten
Een assortiment voor elke behoefte

Word lid van de pilot gemeenschap !